Monitorul ce recomanda pozitia ideala la calculator

Nici nu a inceput targul de tehnologie de la Berlin, ca producatorii de profil se grabesc sa-si anunte noutatile care vor fi expuse in standuri. Philips, de exemplu a anuntat astazi ca va lansa o serie de noi monitoare si tehnologii de display in cadrul editiei din acest an a IFA.

Monitorul Philips cu tehnologia ErgoSensor va fi prezentat in premiera in cadrul evenimentului care incepe peste doua zile. Tehnologia, se arata intr-un comunicat de presa, recunoaste modurile in care utilizatorul, tintuit in fata ecranului, isi poate imbunatati pozitia din punct de vedere ergomonic. Ajunge la acest rezultat calculand pozitia fetei in raport cu monitorul.

http://www.hit.ro/lib/uploads/image/an_2011/luna_08/zi_31/7600_42insm.jpg

Aceasta tehnologie inteligenta functioneaza cu ajutorul unei camere CMOS echipata cu un procesor. Imaginile obtinute in acest fel sunt analizate de un software bazat pe interactiunea dintre oameni si mediul inconjurator.

Cu alte cuvinte, monitorul cu tehnologia ErgoSensor recomanda privitorului pozitia ideala pentru a sta in fata monitorului dar atrage atentia si asupra timpului pe care il petrece astfel si poate preveni oboseala si durerile de spate si multe alte probleme de sanatate.

Lasă un răspuns

Trebuie să te loghezi ca să postezi un răspuns!