IBM construieste cel mai mare "HDD" din lume - 120 de petabyte

IBM nu se dezminte atunci cand vine vorba despre realizarea unor adevarati monstri care sa "inghita" date. Acum compania vrea sa construiasca cea mai mare unitate de stocare din lume care reuneste nu mai putin de 200.000 de hard-diskuri ce vor lucra impreuna, scrie Engadget.

Rezultatul? 120 petabyte de stocare, spatiu suficient pentru a "depozita" nu mai putin de 24 de miliarde de melodii in format mp3. Acum, sa nu va imaginati ca o sa puneti mana pe un astfel de HDD si o sa-l inghesuiti in carcasa PC-ul de acasa. Nicio sansa.


La ce ajuta o astfel de megastructura informatica? La cercetare si simulare si la inca ceva. Sa nu uitam ca in viitorul apropiat, stocarea traditionala, pe HDD-ul din PC sau laptop, va disparea aproape total, lasand loc tehnologiei cloud reprezentata acum poate cel mai bine de sistemele detinute de Google pentru serviciile Picasa sau Google Docs.

IBM a dezvoltat sistemul pentru un client al carui nume nu a fost facut public, dar care va folosi tehnologia pentru a realiza simulari complexe.

Sa nu uitam ca tehnologia se dezvolta, iar valorile imense de azi, vor fi la indemana oricui maine. Bill Gates spunea in anii '70 "640 kb sunt suficienti pentru oricine" iar in anii '80 spunea "DOS foloseste 1 MB de RAM deoarece nimeni nu isi poate imagina vreodata o aplicatie care sa poata consuma mai mult". Daca anul in care cititi aceasta stire este 2031, probabil ati ras inca de la titlu.

Lasă un răspuns

Trebuie să te loghezi ca să postezi un răspuns!