Sony va retrage jocul Star Wars Galaxies in dec.

Venerabilul MMO Star Wars Galaxies a ajuns la sfarsitul vietii. Sony a anuntat ca va inchide jocul online pe 15 decembrie, dupa ce timp de opt ani a alimentat universul Star Wars.

Jucatorii au primit vestea prin intermediul e-mail-ului si al mesajelor postate pe forumurile de suport si pe website, informeaza BBC.

Japonezii au declarat ca au luat aceasta decizie pe baza contractului cu LucasFilm, care nu le permitea sa mai ruleaza jocul decat pana in 2012. In plus, potrivit lui John Smedley, boss-ul Sony Online Entertainment, un factor decisiv l-a constituit si lansarea iminenta a unui alt joc Star Wars, facand trimitere la titlul The Old Republic, al celor de la Bioware, care ar putea fi lansat in aceasta toamna.

Reprezentantul Sony a negat orice legatura intre recentele atacuri de hacking asupra companiei si inchiderea Star Wars Galaxies, accentuand totodata ca decizia nu a fost influentata nici de o posibila micsorare a bazei de jucatori, care potrivit lui Smedley, s-a mentinut constanta in toti acesti ani.

Taxele pentru joc vor mai fi percepute pana in octombrie, cei abonati in acel moment urmand sa joace gratuit lunile ramase pana la inchidere.

Star Wars Galaxies a fost lansat in anul 2003, abordand un mod massively multi-player, care aduna mii de jucatori in acelasi mediu de joc online.

Storyline-ul este inspirit din universal Star Wars si vine in continuarea distrugerii primul Death Star. Jucatorii pot lua forma uneia din cele 10 specii, pot deveni un Jedi si pot purta lupte cu nave spatiale.

La lansarea jocului au fost vandute peste 1 milion de copii.

Lasă un răspuns

Trebuie să te loghezi ca să postezi un răspuns!