Entropia Universe are propria banca

Unul din cele mai jucate MMO-uri din lume, Entropia Universe, a obtinut licenta bancara din partea guvernului suedez.

Entropia Universe este considerat ca unul dintre cele mai complexe MMORPG-uri existente la ora actuala, mai ales in privinta modulului de economie integrat in-game. Jucatorii pot cumpara proprietati, insule virtuale, diferite cladiri si bunuri. Ei isi pot deschide propriile afaceri si colaboreaza intre ei pentru a ajunge la un nivel financiar cat mai ridicat. De exemplu, o statie spatiala costa aproximativ 20.000 $.

Anul trecut activitatea economica se invartea in jurul cifrei de 420 milioane $. Aceasta cifra a fost atinsa de cei 850.000 de jucatori inregistrati, si este comparabila cu averea totala a populatiei insulei Kiribati din Pacific (110.000 locuitori) !

Producatorii Entropia Universe permit userilor sa schimbe banii reali in bani virtuali pentru a se dezvolta in joc. Pe de alta parte, banii virtuali, obtinuti prin afacerile din joc, pot fi transformati in bani reali si incasati de catre jucator. Moneda din joc este dolarul Project Entropia (PED), si are o rata de schimb cu dolarul adevarat de 10 la 1. Deci un jucator care a strans 100.000 $ virtuali, poate retrage 10.000 $ reali.Sursa: BBC

1 Răspunsuri la “Entropia Universe are propria banca”

  1. baxtersays:

    Daca sunteti pasionati de conceptul Entropia va asteptam pe forumul romanesc al acestui joc: entropiaforum.ro

Lasă un răspuns

Trebuie să te loghezi ca să postezi un răspuns!