10 shortcuturi din Windows pe care nu le stiai

Shortcut-urile pe care le folosesti cand butonezi tastatura PC-ului te ajuta sa fii mai productiv. Sau poate ca nu te ajuta - ba chiar te incurca daca tastezi prea repede fara sa intentionezi sa activezi acel shortcut - dar noi ti le spunem oricum, pentru ca sigur nu le stii inca pe cele mai folositoare (sau macar ciudate si la care nu te-ai fi gandit).

Noi in niciun caz n-am avut radbarea si nici macar timpul necersar sa facem combinatii de taste pana cand ecranul monitorului se face albastru, dar au avut cei de la MaximumPC.

Iata topul:

Windows Logo + L

Scurtatura asta te va asigura ca daca esti fortat sa pleci rapid din fata calculatorului ochii curiosi ai colegilor, care abia asteapta sa te toarne sefului ca pe joci Solitaire sau Farmville in loc sa depasesti productia la hectar, nu vor putea sa vada ce programe rulezi tu. Pe scurt, combinatia de taste amintita blocheaza calculatorul instantaneu.

Shift + Delete

Pe asta o stiti probabil - va ajuta sa scapati rapid si iremediabil (totusi sa nu exageram) de gunoiul care se strange in computerul vostru fara sa mai fiti nevoiti sa tot "dati" Empty Recycle Bin, la fiecare aruncare la cos a fisierelor inutile sau de ce nu, compromitatoare ...voi stiti asta.

Alt + F6

Daca lucrati cu mai multe ferestre deschise pe monitor, n-ar fi rau sa renuntati la mouse pentru un moment si sa incercati combinatia asta de taste care o sa va afiseze un carusel din care puteti alege ce va trebuie. E o metoda rapida si, repetam, productiva, ca despre asta vorbim.

Shift + Ctrl + N

Ai nevoie sa faci rapid un folder nou si deja te scoate din minti sa dai click de dreapta, apoi tot "tacamul" pana ajungi la "create new folder"?

Foloseste combinatia asta de taste si noul director te asteapta doar sa-l botezi. Din cate stim, scurtatura asta este valabila in Windows7 exclusiv, dar daca gresim, corectati-ne!

Windows + M si Windows + Shift + M

V-ati burdusit desktopul monitorului cu un "miliard" de ferestre deschise si va este lene sa le minimizati pe rand sau seful isi face aparitia in spatele vostru si ar putea sa vada ca pe langa prezentarea la care lucrati mai aveti deschise si treburi personale cum ar fi o fereastra de messenger?

Apasati rapid Windows + M si tot va disparea in bara de jos a ecranului. Dupa ce pericolul a trecut (adica seful s-a evaporat) apasati Windows + Shift + M si totul reapare pe ecran viu si nevatamat.

Windows + Spacebar

Shortcut-ul asta e util atunci cand ati plasat pe desktop un fisier descarcat, dar aveti deschise mai multe ferestre care acopera iconita cautata de voi. Windows + Spacebar functioneaza dupa principiul "omului invizibil", adica face ferestrele deschide transparente, asa incat veti putea localiza orice se afla in spatele lor.

Windows + Shift + sageata stanga sau dreapta

Folositi doua monitoare pe acelasi calculator? Daca doriti sa mutati o fereastra dintr-un monitor in altul, nu este nevoie neaparat sa folosti mouse-ul.

Aplicati "lovitura" de gratie Windows + Shift + tasta cu sageata stanga sau dreapta, in functie de directia dorita.

Windows + tastele 1 sau 2 sau 3 etc

Windows7 introduce posibilitatea de a lansa direct din taskbar, fara click, shortcut-urile aplicatiilor in functie de ordinea in care le-ati asezat acolo.

Windows + T

Aplicatiile deschise dar minimizate in taskbar pot fi readuse pe ecran in toata splendoarea lor prin simpla apasare a Windows + T.

Windows + tasta "+" si Windows + tasta "-"

Ai probleme cu vederea? Windows + te ajuta sa maresti imaginea dorita.

1 Răspunsuri la “10 shortcuturi din Windows pe care nu le stiai”

  1. Green Kidsays:

    Chiar sunt folositoare, doar 4/10 stiam.

    Good Job.

Lasă un răspuns

Trebuie să te loghezi ca să postezi un răspuns!