HP renunta la divizia de PC-uri si "omoara" tableta TouchPad

Luna august poate fi considerata, fara indoiala, cea mai interesanta din punct de vedere al schimbarilor din industria IT si Telecom. Ieri, Hewlett Packard (HP) a facut un anunt soc: intentioneaza sa renunte la operatiunile din domeniul PC!

Practic, va transforma divizia respectiva intr-o companie independenta. Afectate vor fi: linia de produse smartphone webOS (preluata in 2010 de la Palm) si la tableta TouchPad, abia lansata de o luna, scrie Zdnet.

Deciziile HP au fost luate, potrivit declaratiilor companiei, in urma aplicarii unei strategii masive de reorganizare a grupului


Leo Apotheker, CEO-ul HP, a recunoscut ieri, intr-o conferinta de presa, ca "efectul tabletelor este real, iar consumatorii isi modifica modul in care utilizeaza computerele personale".

Ce va face HP in continuare?Ne putem ghida dupa mutarile pe care le face in piata. Recent anuntata achizitie a producatorului britanic de software Autonomy Corp. (pentru 11,7 miliarde dolari) este un indiciu ca HP isi indreapta atentia spre segmentul produselor destinate companiilor. Acolo se va lovi de o concurenta dura, reprezentata de IBM si Oracle.

Lasă un răspuns

Trebuie să te loghezi ca să postezi un răspuns!